Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » DK Safkan Kedi's

Katteri DK Safkan Kedi's

Safkan Kedi's betyder racerene katte på Tyrkisk.
Malou med killing
 

Vi er bl.a. medlem af Jydsk Racekatteklub (Jyrak), hvilken er en underklub til Felis Danica, som er en sammenslutning af de danske katteklubber. Derfor er vi underlagt nogle regler, som gør at man skal tage hensyn til kattenes tarv, og alle katte sælges med en Felis Danica stamtavle.

 

Vision for Safkan Kedi's

  1. Vi arbejder for at fremme kendskabet for og udbredelsen af den Tyrkiske Van kat.
     
  2. Vi ønsker at bevare den tyrkiske Van kat raceren og uden indblanding fra andre katteracer, men samtidig holde den fri for indavl og sygdom. Derfor bruger vi udelukkende avlsmateriale af høj kvalitet uden kendte sygdomme i linjerne bag kattene.
     
  3. Vi prioriterer vores katte højt, og bruger megen tid sammen med dem. Vi tillader først parring med vore katte, når de er modne til det, hvilket betyder, at vi producerer killinger med et godt heldbred og skønt temperament.
     
  4. Alle vores katte lever hos os som en del af familien, hvilket giver glade og velsocialiserede killinger.
     
  5. Vi prioriterer kvalitet højere end kvantitet, og har derfor kun et begrænset antal katte i hjemmet, og kun lejlighedsvis killinger.
     
  6. Vi yder altid livslang support på vore killinger, og viser altid gerne vore katte frem til interesserede.

 

Safkan Kedi's opnåelser

2003: Vi fik vores første tyrkisk van kat. Katten er vores Soyad'is Anamur.

2005: Vores første kuld kom til verden, og vi blev derfor de første som fik tortie killinger herhjemme. Derudover fik Danmark også sin første cremefarvede tyrkisk van kat. Nemlig vores Safkan Kedi's Joachim.

2006: Dette var året, hvor vi blev opdrætter til Danmarks første blå-tortie tyrkiske van kat. Safkan Kedi's Marie Curie.
Det var også året, hvor vi besluttede os at købe vores egen avlshan Little Tim Van Kedi vom Glasbach, som blev hentet i Tyskland ved juletid.

2007: Her fik vi vores første sorte tyrkiske van killing, samtidig med at Danmarks første blå tyrkiske van killinger blev født. Hele 3 blå blev det til i dette kuld. Vi blev dermed de første og hidtil eneste opdrættere i Danmark, som har præsteret at lave killinger i samtlige godkendte farvevariationer, hvilket var et af vores mål da vi startede vores opdræt.
Det blev også det år, hvor vores Safkan Kedi's Pierre Curie fik sit første Best In Show på en katteudstilling i FIFé. Det var første gang i flere år, at en dansk tyrkisk van kat opnåede denne store ære. Og det lykkedes endda hele 5 gange i løbet af dette år.
Pierre blev for første gang kåret til Årets Türk i den svenske interesseklub Vangoran, og det var med højest mulige opnåelige point i denne konkurrence.

2008: Dette var det store udstillingsår, hvor både Little Tim Van Kedi vom Glasbach og Safkan Kedi's Pierre Curie opnåede de fine titler Europa Champion / Premier - nu kaldet Supreme Champion / Premier. Det var de første og hidtil eneste blå og creme farvede tyrkiske vaner herhjemme og muligvis i hele Europa, som opnåede disse fine titler.
Dette år gjorde Safkan Kedi's Pierre Curie sig yderligere bemærket med en del flotte udstillingsresultater, som resulterede i at han blev Topkat i Danmarks største katteklub, Jyrak. Det var første gang siden 90'erne at en Tyrkisk Van kat har haft denne store og meget prestigefyldte ære.
Vi havde også stor udstillingsucces på andre fronter. Bl.a. opnåede vores G-kuld flere gange at blive Best In Show eller bedste semilanghårskuld - en enkelt gang blandt hele 19 killingekuld i konkurrencen.
Vores Safkan Kedi's Elvis Presley blev den første af vores katte, som vandt Best In Show i killingeklassen, men senere på året fik vores Safkan Kedi's Apollon også denne ære.
Disse fine udstillingsresultater på vores katte resulterede i, at vi løb af med førstepladsen for bedste fertile kat, kastrat og opdrætter i den Svenske interesseklub Vangoran.

2009:Året bød igen på store udstillingssucceser. Vores SP - Safkan Kedi's Pierre Curie opnåede som den første, og hidtil eneste tyrkiske van kat i hele Europa at få titlen Distinquied Show Merit (DSM), som er det største en kat kan opnå på katteudstillinger.
Pierre blev igen blandt Jyraks 5 topkatte, endda på en flot tredjeplads.
Derudover fik vores Safkan Kedi's Freja the Fighter og Safkan Kedi's Zeus hver et Best in Show, som de første af vores fertile katte.

2010: For tredje år i træk opnåede vores SC - Safkan Kedi's Pierre Curie (DSM) at komme blandt Jyraks 5 topkatte, og endda på en flot andenplads denne gang.
Safkan Kedi's Zeus fik titlen Surpreme Champion dette år.

2011: Safkan Kedi's Zeus blev vores nye avlshan, og dette år lykkedes det ham at blive far til hele 3 kuld, hvoraf det ene kuld var med vores egen hunkat.
2011 var også året, hvor vores kommende avlshun Safkan Kedi's Grace Kelly gik hen og vandt et par BIS'er i killingeklassen.
Samtidig var det året, hvor jeg blev medlem af Turkish Van breed council.

2012: I januar blev jeg medlem af Turkish Van breed council og blev breed council secretary, hvilket betyder at jeg nu skal samle trådende op, og komme med breed councils samlede vurdering angående eventuelle stillede forslag, som har indflydelse på vores race.
Det lykkedes gennem specialklubben i Danmark at få FIFé til at ændre avls - og registreringsreglerne således at hvid ikke er tilladt i stamtavlerne hos TUV.

 

Lidt om os

Vi er en lille familie, som består af 3 personer. Vi har den fælles interesse, at vi er helt pjattede med alt, hvad der har med katte at gøre.

Derfor besluttede vi os for i 2003 at købe vores første racekat med henblik på at starte et opdræt på et senere tidspunkt. Dette startede vi så op i 2005, hvor vores hunkat Soyadi’s Anamur i daglig tale kaldet Malou fik hendes første kuld killinger.

Vores familie består af:

SP - Safkan Kedi's Pierre Curie (DSM) på en tur til Lichtenstein

Pernille arbejder til daglig som radiograf på Aalborg Sygehus. Dette er en meget spændende men også meget krævende job, som er i konstant udvikling. Tidligere har jeg bl.a. arbejdet på Kattens Værn i Aalborg, hvor jeg har taget mig af den daglige pleje af herreløse katte. Det har ind imellem været hårdt, at se på katte som kom fra mindre heldige vilkår, men dette er en del af arbejdet sådan et sted.

Mads arbejder indenfor Shippingbranchen. Et meget spændende og afvekslende job, som til tider byder på meget lange arbejdsdage. Udover interessen for katte, følger jeg de lokale sportshold på tæt hold.

Vores søn Mathias går stadig i skole.

 

Baggrund for vores opdræt

Min interesse for katte startede da jeg var helt lille, men dengang var det ikke så almindeligt med racekatte. Specielt ikke, hvis ens forældre kom fra landet! Derfor fik jeg først rigtig kendskab til racekatte, da jeg begyndte at arbejde som frivillig hos Kattens Værn i Aalborg i 1993. Det var dog kun de mest almindelige racekatte, som blev indleveret sådan et sted, men min interesse for specielle katte blev større og større, og jeg var klar over, at jeg på et tidspunkt ville opdrætte katte. Selvom jeg allerede i 1993 begyndte at læse diverse bøger om forskellige racekatte, synes jeg dengang, at jeg var for ung til at starte et egentlig opdræt. Derfor blev det kun til almindelig interesse for racekatte uden nogen speciel foretrukken race.

I 2002 var min gamle huskat efterhånden så gammel, at den trængte til lidt selskab fra en yngre kat. Derfor begyndte jeg flittigt at læse om de forskellige katteracer og deres temperament. Det var vigtigt, at jeg fandt netop den race, som bedst ville egne sig til vores familie.
Det var i starten en meget svær beslutning indtil den dag jeg faldt over et billede af en Tyrkisk Van kat i Politikkens Kattehåndbog. Det var bestemt racen for os. Jeg havde aldrig set så smuk en kat før. Katten var Soyadi's T van Alexander. Vi læste, at den Tyrkiske Van var en meget sjælden race herhjemme, men da jeg ikke havde i sinde at glemme denne smukke kat, lykkedes det mig i 2003 at finde frem til en opdrætter af den tyrkiske Van. Jeg skulle senere erfare, at det var den opdrætter, som var den stolte ejer af den smukke kat fra Politikkens Kattehåndbog. Katteri Soyadi's have lige fået killinger, og efter et par besøg hos Soyadi's besluttede vi os for at købe vores første tyrkiske van kat; Soyadi's Anamur - en lille rød/hvid hunkat, som vi kalder Malou. Hun var barnebarn til Soyadi's T van Alexander.
Planen var den, at den lille killing skulle bringe lidt mere liv i vores gamle huskat, og vi ville så bruge hende i avl, når vores huskat engang ikke var til mere. Desværre fik vores huskat diagnosticeret cancer kun efter et par uger og døde kort efter. Vores lille killing som kom fra en stor katteflok var meget ulykkelig over at være alene, og da der ikke var andre tyrkiske van katte til salg her i landet, købte vi en tyrkisk angora, som skulle være hendes legekammerat indtil hun engang selv fik killinger.

I 2005 var det tid til killinger, og Soyadi's Anamur (Malou) nedkom med 3 killinger, og vores egentlige opdræt var sat i gang.

 

Klik her for at komme til toppen af siden