Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Killinger » C-kuld

Tyrkisk Van C-kuld

Lørdag den 14. april 2007 fødte Victoria sit første kuld killinger. Vi blev ikke på forhånd advaret mod den forestående fødsel, men regnede dog med at tiden snart måtte være inde til at se de små killinger. Kl. 01.45 vågnede jeg ved lyden af Victorias veer. På det tidspunkt var vandet allerede gået, og Tim sad ved hendes side, mens han ihærdigt forsøgte at slikke hende ren og trøste hende. Victoria havde godt nok ikke ville spise sin aftenssnack inden sengetid, men virkede ellers helt almindelig, da jeg gik i seng ved 1-tiden.
Kl. 02.35 blev den første killing født. Det var en rød/hvid killing, og alt så ud til at ville gå godt, selvom hun havde brug for lidt hjælp til at få killingen ud. Den næste killing blev født kl. 02.57. Det var en blå/hvid killing med en enkelt hovedmarkering siddende i venstre side. Allerede igen kl. 03.08 kom den tredje killing til verden. En lille sort/hvid killing. Victoria ville ikke bide navlestrengen over, så den måtte Mads og jeg ordne for hende.
Vi troede nu at alt var overstået, og var glade for at det blev til 3 killinger. Hun havde nemlig ikke været særlig stor i forhold til, hvad vi var vant til med Malou. Vi lagde os alle trætte til at sove, men vi blev vækket igen lidt i seks, da Victoria endnu engang fik veer. Hun fødte sin fjerde killing kl. 06.54. Killingen var endnu en blå/hvid Van killing med en hovedmarkering siddende i højre side, og lidt hvidt ned ad haleroden.
Vi mente at nu måtte det være slut, men igen blev vi snydt. Vi nåede ikke at falde i søvn igen, inden Victoria kl. 07,42 fødte sin femte killing, som er en blå/hvid killing med meget lovende aftegninger. De to sidste killinger, måtte vi også klippe navlestrengen over på, men Victoria var god til at vaske og pleje dem.
Endelig kunne vi alle ligge os til at sove efter en anstrengende nat. Jeg tror alle var tilfredse med resultatet, og ikke mindst Victoria som selvfølgelig var pavestolt af sine bedrifter. Hun fødte de første blå/hvide killinger i Danmark, og vi kan nu prale af, at vores opdræt med Tyrkisk Van katte, har som det eneste katteri i Danmark indtil videre, præsteret at opdrætte Tyrkisk Van katte i alle FIFe godkendte farvevariationer.

 

5 Killinger født den 14. april 2007
Mor: Safkan Kedi's Victoria (TUV f 63)
Far: SC - Little Tim Van Kedi vom Glasbach
C-kuld

Navn:    Safkan Kedi's Thomas
Køn:      Han
Farve:   Rød/hvid - amber (TUV d 62)
Status:  Solgt
 

Navn:    Safkan Kedi's Tanya
køn:       Hun
Farve:   Blå/hvid - odd-eyed (TUV a 63)
Status:  Solgt
 

Navn:    Safkan Kedi's Tulle
Køn:      Hun
Farve:   Sort/hvid - odd-eyed (TUV n 63)
Status:  Solgt

C-kuld
 

Navn:    Safkan Kedi's Timon
Køn:      Han
Farve:   Blå/hvid - odd-eyed (TUV a 63)
Status:  Solgt
 

Navn:   Safkan Kedi's Tim Junior
Køn:     Han
Farve:  Blå/hvid - Amber øjne (TUV a 62)
Status: Solgt

 

Her kan du se H-kuldets stamtavle stamtavle

 

 

Den første uge

Det blev 5 meget store killinger, når man tænker på der var 5 killinger i kuldet. De fem killinger vejer fra 86 g til 122g.
Kattekillinger er født døve og blinde, og den første uge vil de fortsætte med at være både døve og blinde, mens de vil bruge tiden på at vokse sig større.
Pasningen med killingerne går fint. Victoria er meget stolt af sine børn, og nusser hele tiden om dem. Hun vil også meget gerne, at vi mennesker vil sidde hos hende, mens hun yder omsorg for killingerne.
På fjerdedagen opdagede vi, at vores sort/hvide hunkilling (nr. 3) allerede har en lille sprække til det ene øje. Det er meget tidligt, at killingen begynder at få øjne, da vores erfaring siger at det først sker i 2. leveuge.
Alle killinger ser ud til at trives fint. De har taget flot på i vægt i løbet af deres første leveuge.

 

1 uge gammel

Killingerne har taget rigtig flot på i løbet af deres første leveuge, og træder nu sunde og velplejede ind i deres 2. leveuge.
I løbet af denne uge har samtlige killinger fået øjne, og de er blevet mere vågne. De forsøger så småt at bevæge sig rundt på benene i stedet for blot at padle sig fremad. Gangen er dog meget usikker og kræver stor anstrengelse fra killingerne, men de forsøger at stå på alle fire med løftet mave og samtidig pege halen lige opad.

 

2 uger gamle

Killingerne bliver stadig større og større, og vi kan se der sker meget i deres udvikling. Vi kan nu tydeligt høre dem spinde højt. Ikke kun når de får bryst, men også når vi kæler for dem.
Killingerne er meget vågne og utrolig nysgerrige. Så snart de hører os kigger de op af kassen og forsøger at komme ud. Det er dog kun lykkedes den ene killing (den blå hunkilling) at komme ud af kassen, men de andre forsøger ivrigt at følge efter - dog uden held endnu. Alle killinger er stadig meget usikre på benene, men vi kan se, at der er sket store fremskridt i ugens løb.
Killingernes far Tim er også rigtig glad for sine små børn. Han vil gerne kigge på dem, og begynder en at pive forsøger han straks at trøste killingen med en omgang vask.

 

3 uger gamle

C-kuld og Victoria

Killingerne er nu 3 uger gamle, og de to killinger har allerede fundet nye hjem. Vi har stadig ikke navngivet killingerne. Det virker til at være en svær beslutning at finde et tema med gode navne til fem killinger, men vi arbejder på sagen.
Vi er begyndt at tage killingerne med ud i stuen, hvor de hilser på vores andre katte. Det er nu kun deres far Tim, som er virkelig interesseret i de små, men han er til gengæld også rigtig omsorgsfuld overfor sine børn. Killingernes mor Victoria vil nu helst have sine børn for sig selv, men hun er så småt ved at vende sig til at dele dem.
Der er sket en stor udvikling af killingerne i denne uge. De er begyndt at lege meget med hinanden, men det foregår stadig meget diskret. Vi kan se at jagtinstinktet flittigt bliver trænet, da de gerne hopper på hinanden. I starten af ugen var de stadig alle fem meget usikre på benene, så alt leg foregik i rolige vendinger. Sidst på ugen blev de dog mere sikre på sig selv, og alle killinger blev i stand til at kravle ud af kassen, så nu render de rundt og udforsker verdenen. I alt deres iver falder de pludselig omkuld og tager sig en lille lur. Det varer dog ikke længe før de er friske igen og kan lege videre.

 

4 uger gamle

Killingerne er nu blevet 4 uger gamle, og det er tid til at navngive dem. Vi har omtalt kuldet som de små Tim-linger, så derfor har vi besluttet at navngive dem til ære for deres far Tim. Alle killinger vil få et navn der starter med "T". Killing 1 den rød/hvide han hedder nu Thomas. Killing 2 den blå/hvide hun hedder Tanya. Killing 3 den sort/hvide hun hedder Tulle. Killing 4 den blå/hvide han hedder Timon, mens den femte killing som også er en blå/hvid han bliver direkte opkaldt efter sin far pga. sine aftegninger, og kommer dermed til at hedde Tim Junior.

I løbet af killingernes 4. uge er der sket utrolig meget. Alle killingerne render rundt over det hele, og er meget aktive i deres vågne tid. De 3 killinger er begyndt at spise selv, og bruge deres lille kattetoilet. De to store killinger Thomas og Tim Junior holder sig stadig til Victorias bryst, og har endnu ikke interesse i egentlig kattemad.
Derudover har vi nu fundet gode hjem til de fire af killingerne, og mangler bare et hjem til lille Tim Junior.

 

5 uger gamle

Killingerne er nu blevet 5 uger gamle, og vokser sig stadig større og frækkere. De er meget aktive nu, og holder skarpt øje med os. Når de ser os forsøger de at kravle op af vores ben. Det er ikke særlig behageligt, hvis ikke vi har bukser på. Killingerne er også så småt begyndt at bestige vores killinge-kradsetræ, og de er utrolig stolte når de når toppen.
Selvom killingerne er meget aktive, bliver de også hurtig trætte og falder om kuld hvor som helst. Når killingerne sover, så gør de det 100 %, og man kan løfte dem uden de vågner. Det har Timons fremtidige ejer også opdaget.
Tanya er stadig kuldets frækkeste killing, som er utrolig udadvendt og glad for kontakten til sin far. Thomas og Tulle holder af at sove tæt sammen, og vi er glade for de kommer samme sted hen, men Thomas er knap så udfarende som sin søster Tulle. Tim Junior holder sig mest til sin mor, men er også blevet meget interesseret i sine søskende, og alt vores legetøj.

 

6 uger gamle

Killingerne har i deres sjette uge oplevet mange spændende ting. De er begyndt at komme mere ud i stuen og køkkenet og hilse på de andre katte. Derudover har de oplevet deres mor Victoria komme i løbetid. De virkede som om de havde lidt svært ved at forstå deres mors rastløshed, men heldigvis har Victoria altid været en meget behagelig hunkat i løbetid, hvor hun hverken skriger eller piver som andre hunkatte. Victoria er stadig meget glad for sine børn, og holder altid et godt øje med dem, men ind imellem fornemmer jeg at killingerne synes det kan blive lidt for meget med alt den vask og pylren om dem.
Alle killinger nyder at sove på skift hos os. Vi har konstant 2-3 killinger liggende på hovedpuden om natten, men det er rart at de ligesom går på skift med at putte tæt med os. Ellers kunne der hurtigt blive overfyldt på vores hovedpuder.
Killingerne er også blevet utrolig dygtige til at bestige vores gulv-til-loft kradsetræ. De er endnu ikke nået toppen, men er godt på vej, da de allerede har fundet ind i hulen.

 

7 uger gamle

Så har den første killing rundet sit første kilo! Det var selvfølgelig Thomas, som står i spidsen når det gælder vægten, men de andre killinger nærmer sig også hastigt deres første kilo.
Alle fem killinger spiser flot nu, men Tim Junior og Thomas foretrækker godt nok en smule vådmad blandet med tørkosten. Det er en dårlig vane, men også en god måde at vende dem til at spise selvstændigt.
Killingerne har fået klippet kløer i denne uge. Det gik fantastisk flot, når man tænker på de har så svært ved at sidde stille ret længe af gangen, men vi synes det var blevet hårdt tiltrængt med en manicure, da de elsker at kravle op ad vores bukseben. Ind imellem glemmer de bare, at vi enten ikke har bukser på, eller at vores bukser er meget tynde, og så kan det altså mærkes når de kravler op ad os. Sidst på ugen var killingerne ved dyrlægen for at blive vaccineret og få deres første sundhedstjek. Dyrlægen var godt tilfreds med killingernes tilstand, og der var ingen bemærkninger ved killingerne.

 

8 uger gamle

Tim med Tim Junior

Killingerne er nu blevet 8 uger gamle, og de spiser alle rigtig godt. Det er meget sjældent de får en tår bryst, men nyder den rigtige mad i fulde drag. Det virker til de tager godt på i vægt, men det er nu blevet umuligt at veje dem, da de ikke kan sidde stille længe nok på vægten. Derfor må vi nu undvære den rutinemæssige vægtkontrol af killingerne.
Alle killingerne træner flittigt deres jagtinstinkt. Dette foregår som regel med deres far Tim i spidsen. Han elsker at lege med dem, og nyder også når det er sovetid. Der er næsten altid en eller to killinger som sover i sin fars arme.
I denne uge har to af killingerne haft et lille uheld under vores husrengørring. Tanya synes åbenbart at en spand fyldt med vand så spændende ud, så hun skulle lige hoppe en tur op i den. Hun kom hurtigt op af spanden igen, men var blevet plaskvåd! Senere samme dag synes Timon lige, at han skulle gøre nummeret efter, og også han blev godt våd.

 

9 uger gamle

Killingerne er nu blevet 9 uger gamle, og tingene forløber stadig som de skal. De bliver alle større og mere modige. De har nu lært at springe op i vindueskarmen (ved hjælp af et gardin).
Killingerne nyder at komme ud i løbegården hver eftermiddag, men vil også gerne med i seng om aftenen.
Det er efterhånden umuligt at veje killingerne, da de ikke kan sidde stille på vægten længe nok. Derfor venter vi spændt på det næste dyrlægebesøg, så vi kan kontrollere vægten på killingerne. Vi kan dog tydeligt mærke, at Thomas fortsat er den største i kuldet, mens Tulle er den mindste.

 

10 uger gamle

Killingerne er nu blevet 10 uger gamle. De har lært at når der bliver sengetid, bliver der ofte serveret lidt guf til ganen, og så snart vi nærmer os tandbørstningen er de nu blevet meget hurtige til at finde ind i sengen i soveværelset. De er vild med skinke, kylling og især tun. Det sidste får de dog kun i meget begrænset omfang og kun en sjælden gang imellem, da tun indeholder et højt mg tal.

 

11 uger gamle

På Killingernes 11 ugers dag var vi på udstilling i Hedensted. Vi medbragte killingernes mor (Victoria) og deres onkel (Pierre). Victoria var bestemt ikke tilfreds med at undvære hendes børn så længe, og var meget glad for at gense sine børn. Desværre var ikke alle killinger af samme opfattelse. Lille Tulle var nemlig en smule bange for sin hjemvendte mor, der pludselig lugtede helt "forkert". Heldigvis fandt Tulle ud af at den underlige lugtende kat, var hendes mor, og de fandt sammen igen under en hygge-tår mælk. Killingerne dier stadig lidt hos Victoria i ny og næ, men det er kun for hyggens skyld.
Om torsdagen var alle killingerne igen et smut hos dyrlægen, hvor de blev vaccineret og chip/øremærket. Dyrlægen var godt tilfreds med killingerne og deres vægt, som kan ses i vægtskemaet. Thomas blev kastreret ved samme lejlighed. Han var bestemt ikke glad for at skulle tilbringe dagen alene hos dyrlægen, og var utrolig glad for at se os, da vi hentede ham. Selve kastrationen gik godt, og det tog ikke mange timer, før Thomas var fuldstændig frisk igen.

 

12 uger gamle

Nu er killingerne 12 uger gamle, og i denne uge flytter de første killinger hjemmefra. Thomas og Tulle er heldige og skal samme sted hen. Vi vil snart finde ud af hvornår Timon og Tanya forlader os. Tim Junoir har endnu ikke fundet sig et nyt hjem, så ham beholder vi lidt endnu. Det bliver hårdt at sige farvel til killingerne, men vi er sikre på at de alle vil få det rigtig godt hos deres nye ejere, som har set frem til at få deres nye familiemedlem.
Vi føler at killingerne er godt rustet til deres nye tilværelse, og håber ikke de vil lave for meget ballade i den første tid.

 

Vægtskema

 

5 killinger født den 14. april 2007
Dag Thomas Tanya Tulle Timon Tim Junior
Fødselsvægt 118 98 86 122 122
1. dag 128 102 88 132 130
2. dag 128 104 90 146 134
3. dag 140 118 112 150 148
4. dag 152 126 124 156 160
5. dag 166 134 132 162 172
6. dag 184 144 152 170 188
7. dag 202 160 158 186 204
Vægtforøjelse 1 uge 84 62 72 64 82
8. dag 216 172 176 202 226
9. dag 228 180 188 210 230
10. dag 244 198 194 224 248
11. dag 260 206 202 242 262
12. dag 272 220 218 252 280
13. dag 290 236 224 266 290
2 uger 300 244 236 282 308
16. dag 326 265 258 304 334
18. dag 360 280 282 340 366
20. dag 388 314 310 362 394
3 uger 404 318 328 376 410
24. dag 444 356 362 412 446
4 uger 474 396 394 450 486
5 uger 615 530 515 585 580
6 uger 800 720 705 800 715
7 uger 1050 900 855 960 895
7 uger og 5 dage 1060 940 900 990 970
11 uger og 5 dage 1760 1530 1400 1570 1550

 

 

Klik her for at komme til toppen af siden