Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Killinger » E-kuld

Tyrkisk Van E-kuld

Søndag den 13. januar fødte Victoria sit andet kuld killinger. Vi havde ventet meget utålmodigt på denne fødsel, da vi havde forventet, at Victoria ville føde allerede om torsdagen. Sådan skulle det dog ikke være, men det var da en skøn overraskelse at stå op til søndag morgen.
Mads vågnede ved en lille pive-lyd. Tim sad pænt i fødekassen og kiggede meget nøje ind i mit klædeskab. Der lå Victoria pænt mellem alt det blondede undertøj med sin lille nyfødte blå killing, som var kommet til verden ved 10-tiden.
Tim og Victoria fik lov at hilse på hinanden, hvorefter vi satte Tim udenfor døren for at undgå eventuelle konflikter mellem de to turtelduer. Victoria sprang så pænt ned i sin fødekasse, og vi fik den lille blå killing ned til hende.

Victoria med sine nyfødte killinger

Der gik dog ikke lang tid inden veerne atter tog til, og allerede kl. 10.15 fødte Victoria den næste killing, som blev en sort/hvid killing med rigelig farve i hovedet. Dette overraskede os noget, da vi tidligere har set meget lidt farve på Victorias killinger, men vi var da glade for at hun ikke denne gang havde sparet på farverne.
Efter en lille times tid fødte hun kl. 11.13 sin tredje killing, som er en tortie pige med god hovedaftegning. Det er som om hun er dobbelt van-aftegnet, da hun har et ekstra set hovedaftegninger på ryggen. Dette er nu meget charmerende.
Den sidste killing kom til verden kl. 11.49, og er en smuk rød/hvid han killing med for mig at se perfekte aftegninger.

 

Victoria har endnu engang præsteret at føde store killinger. Den mindste vejede 104 gram, mens den største vejer hele 126 gram umiddelbart efter fødslen.

 

4 Killinger født den 13. januar 2008
Mor: Safkan Kedi's Victoria (TUV f 63)
Far: SC - Little Tim Van Kedi vom Glasbach (TUV a 62)
Tyrkisk van killinger

Navn:    Safkan Kedi's Evita
Køn:      Hun
Farve:   blå/hvid - amber øjne (TUV a 62)
Status:  Solgt

 

Navn:    Safkan Kedi's Emilia
køn:       Hun
Farve:   Sort/hvid - amber øjne (TUV n 62)
Status:  Solgt

 

 

tyrkisk van killinger

Navn:    Safkan Kedi's Ewelina Flinta
Køn:      Hun
Farve:   Tortie - odd-eyed (TUV f 63)
Status:  Solgt

 

Navn:    Safkan Kedi's Elvis Presley
Køn:      Han
Farve:   Rød/hvid - odd-eyed (TUV d 63)
Status:  Solgt

 

Her kan du se E-kuldets stamtavle stamtavle

 

 

Safkan Kedi's Evita
Blå/hvid hun - Solgt
 

Killing 1 - Fødselsdagen

killing 1 Safkan Kedi's Evita
Evita - Blå/hvid
Fødselsdagen
 
Evita
2 uger gammel
 
Evita
4 uger gammel
 

 

Safkan Kedi's Emilia
sort/hvid hun - Solgt
 

Killing 2

Killing 2 Safkan Kedi's Emilia
Emilia - Sort/hvid
Fødselsdagen
 
Emilia
2 uger gammel
 
Emilia
4 uger gammel

 

Safkan Kedi's Ewelina Flinta
Tortie Hun - Solgt
 

Killing 3

Safkan Kedi's Ewelina Flinta Safkan Kedi's Ewelina Flinta
Ewelina - Tortie
Fødselsdagen
 
Ewelina
7 uger gammel
 
Ewelina
13 uger gammel
 

 

Safkan Kedi's Elvis Presley
Rød/hvid han - Solgt
 

Killing 4

Safkan Kedi's Elvis Presley Safkan Kedi's Elvis Presley
Elvis - Rød/hvid
Fødselsdagen
 
Elvis
7 uger gammel
 
Elvis
13 uger gammel
 

 

klik her for at se Filmklip 1 - Emilia 3 uger gammel

klik her for at se Filmklip 2 - Elvis Presley 3 uger gammel

klik her for at se Filmklip 3 - Killingerne 3 uger gamle

 

Killingernes første uge:

Det blev 4 meget store killinger, som vejer mellem 104 og 126 gram, hvilket er ret flot gået. Normalt siger man, at en killing vil veje 60-80 g ved fødslen. Alt under 60g. betragtes som kritisk, og alt over 80g. ses som positivt, hvis hunkatten vel og mærke kan føde dem.
Killingerne vil bruge den første tid til at vokse sig store og stærke. Deres mor Victoria er rigtig god til at passe på dem, og det er en fornøjelse at se en kattemor være så stolt af sine killinger. I starten ville hun dog helst have dem for sig selv, men som ugen gik begyndte hun at tage lidt mere afslappet på det, når de skulle vejes og kigges på. Så længe de bare ikke piver for meget.

 

Killinger 1 uge gamle

Så er killingerne blevet en uge gamle og det går rigtig fint med dem. De har alle nået en tilpas god vægt i løbet af den første uge, så de træder veludrustet ind i deres 2. uge, hvor de alle gerne skulle få øjne.
Det med at få øjne er allerede på 1 uges dagen sket for alle killinger undtagen den blå/hvide. Senere på ugen havde alle killingerne fået store fine øjne.
Denne uge har killingerne brugt hos deres mor, hvor de igen mest af alt har koncentreret sig om at vokse sig store og stærke.
Victoria passer stadig godt på sine killinger, men hun vil også gerne en tur ud til de andre voksne katte ind imellem. Så snart hun stikker hovedet ud fra soveværelset står vores avlshan Tim parat. Han vil så gerne ind til sine børn, og ikke mindst forsøge at bestige Victoria endnu engang.

 

Tyrkisk Van killinger

Killinger 2 uger gamle

Killingerne er nu blevet mere vågne, men de er stadig meget afhængige af deres mor, som holder meget af dem. De er blevet gode til at bevæge sig rundt i kattehulen, og holde hovedet oppe. Deres "gang" er dog mere en padlen fremad med maven slæbende hen ad underlaget.
Det lader til, at hankillingen vil blive en meget perfekt udstillingskat, da hans hovedaftegning er næsten symmetrisk, og der ikke er spor farve på ørerne. Halen virker også perfekt, så nu håber vi på, der ikke pludselig dukker overskydende pletter op på hans krop.
I denne alder ser killingerne meget nuttede ud, nu hvor øjnene er helt åbne og man kan fornemme, at killingerne ser på en.

 

Killinger 3 uger gamle

Turkish Van E-litter

Så er killingerne blevet 3 uger gamle, og er nu meget mere vågne end tidligere. De er stadig små og usikre på benene, men er så småt begyndt at kunne gå med maven løftet op. De er selvfølgelig meget usikre i deres gang, men det går hastigt fremad. De er begyndt på afstand at iagttage verden udenfor deres lille kattehule, men de bryder sig ikke om at være væk fra sine søskende eller sin mor ret længe af gangen. Dog nyder når vi stikker hovedet hen til dem for at snakke med dem, og interessen for os er blevet meget stor.
Killingerne er også begyndt dagligt at komme ud i resten af huset, så de andre voksne katte og deres mor skal vende sig til tanken om den egentlige socialisering af killingerne. Det går rigtig fint med killingerne inde i stuen, hvor Tim er utrolig nysgerrig i killingerne - og ikke mindst om Victoria har lyst til endnu en parring, men det har Victoria ikke spor lyst til. Victoria accepterer dog alle kattene undtagen vores Angora i nærheden af sine børn.
I dag har killingerne haft besøg af en fremtidig katteejer, og vi har talt omkring navngivning af kuldet. Hele vores E-kuld skal opkaldes efter musikere begyndende med E.

 

Killinger 4 uger gamle

Killingerne har i denne uge taget en stor udvikling. De er nu blevet meget sikre på benene, og har fuld fart på når de går på opdagelse. De går også gerne hen og hilser på de andre voksne katte, som er mere eller mindre begejstret for dem.
Killingerne vil gerne sove hos os om natten. De kommer selv op i sengen til os, men deres mor synes nu de hører til på gulvet i kattehulen, så det sker ret ofte, at hun må bære dem ned fra sengen, for de så kan hoppe op igen. Til sidst bliver hun træt af legen og lader dem ligge sig op til os i vores seng, hvor hun så selv følger efter.
Tim nyder stadig at få lov at ligge tæt på killingerne, men da dette er hans tredje kuld, er han dog knap så forundret over de små som tidligere. Han vil dog gerne deltage i pasningen af dem, og har bestemt ikke noget imod at slikke dem og hvad der ellers hører til af nusseri.

Elvis og Ewelina

Killingerne er også så småt begyndt at interessere sig for kattelegetøjet. Dog ser de helst, at det ikke bevæger sig for meget, men de finder det ganske morsomt at bide i og dræbe deres små mus og fjerkoste.
Vi har endnu ikke set killingerne spise rigtig kattemad, men vi har set alle killingerne bruge kattetoilettet, hvilket betyder at de alle er begyndt at spise kattemad. Vi kan også se der forsvinder meget mad i madskålen, men de vil åbenbart ikke spise når der er tilskuere på. De dier selvfølgelig også stadig hos deres mor, og hun nyder at passe dem.
Vi har nu fundet navne til alle killingerne. Den blå-hvide hunkat skal hedde Evita, den sort-hvide hunkat skal hedde Emilie, mens den tortie pige skal hedde Ewelina Flinta, og den smukke rød/hvide dreng skal selvfølgelig hedde Elvis Presley. Herved er hele E-kuldet opkaldt efter musikere.

 

Killinger 5 uger gamle

Så er killingerne blevet 5 uger gamle og er nu meget aktive. De er rundt i hele huset, når vi er hjemme, og holder til i sove- og badeværelset i løbet af dagen, mens vi er på arbejde. Killingerne er begyndt at bestige vores klatretræ, som altid er en utrolig spændende bedrift mens de er små.
Killingerne er også blevet renlige i denne uge, og Evita er endda begyndt at bruge voksen-bakken, når hun går på toilettet.

Vi kan mærke, at killingerne nu giver udtryk for glæde, når de ser os, da de er blevet meget mere interesseret i kontakt til os mennesker. Deres mor tager sig stadig meget af dem, men hun er også glad for at deres far Tim deltager i opdragelse og omsorg for killingerne.

 

Killinger 6 uger gamle

Nu er killingerne ved at kunne komme rundt over det hele. De er blevet rigtig gode til at hoppe op og ned af ting, og det hænder en killing forsøger at komme op på spisebordet under middagen. Dette er dog ikke tilladt, men de nyder at ligge i vores skød, mens vi spiser. Ewelina og Emilia har også smagt på Hamburgryg og kyllingekød, som de spiser med stor velbehag. Især Ewelina forstår at gøre opmærksom på sig selv, når der er godbidder i nærheden. Så skriger hun nærmest op, og holder sig ikke tilbage med at mase på, selvom hendes 7 kilo store halvbror Pierre står i nærheden og spiser. Emilia tager det mere afdæmpet, men vil meget gerne have en godbid. Evita og Elvis har stadig ikke interesse i godbidderne, men de ser meget forundret på deres søskende som ter sig lidt underlig, når vi finder snacksene frem.
Elvis er til gengæld den kat som holder mest af at sove under Mads dyne, hvor de andre synes det er sjovere at lege under dynen, men det er ikke altid Mads synes det er lige morsomt, når han skal tidligt op om morgenen. Ellers sover de fire killinger sammen med deres mor og far i fodenden af min seng, så der er ikke meget plads til mine ben.

 

Killinger 7 uger gamle

Nu er killingerne så blevet 7 uger gamle, og deres mor har netop haft sin første løbetid efter fødslen. Heldigvis har Victoria aldrig været særlig påvirket af sine løbetider, så hun har stadig haft overskud og lyst til at passe sine killinger, som stadig dier hos hende for hyggens skyld. Deres far som altid har været utrolig legesyg, er nu begyndt at lege rigtig meget med killingerne, og deres halvbror Pierre er også så småt ved at være interesseret i dem. Pierre vil dog ikke helt stå ved, at han har interesse i killingerne, så han leger med dem, når han tror vi ikke ser det. En dag var Elvis blevet væk for os, og vi fandt ham sammen med Pierre gemt godt af vejen inde i vores brusekabine, hvor de legede rigtig godt sammen, da jeg opdagede det, kunne jeg tydeligt fornemme, at Pierre blev lidt flov over han havde moret sig med en af de små killinger. Killingernes bedstemor Malou kan ikke se det søde i sine børnebørn, og vil helst at de holder sig langt væk fra hende, men hun er jo også selv gravid i øjeblikket. Vores Angora Jens har ikke fået meget lov til at være sammen med killingerne, da hverken Victoria eller Tim tillader Jens i nærheden af dem. Dette kommer sig nok af, at Jens har været den tidligere førerkat i flokken, og nu hvor Tim er fertil hankat, tillader han selvfølgelig ikke andre fører end sig selv.

 

Killinger 8 uger gamle

Nu er killingerne blevet 8 uger gamle, og det er tid til deres første dyrlægebesøg. Killingerne var ikke særlig begejstret for køreturen, og den lange ventetid i venteværelset hos dyrlægen, men da de skulle ind til selve konsultationen var der ikke noget i vejen med humøret. Dog var de en anelse rolige, men det gjorde det nemmere for vores dyrlæge at tjekke dem godt og grundigt. Alt var som det bør være, og dyrlægen var endnu engang meget forundret over de smukke Tyrkiske van killinger.
Killingerne er meget ens i størrelsen, og vejer alle i nærheden af 1 kilo

 

Killinger 13 uger gamle

Nu er killingerne så blevet 13 uger gamle, og er meget aktive. De kommer os i møde, når vi kommer hjem fra arbejde, og er altid glade for at hilse på os. Det er utrolig dejligt med sådan en velkomstkomite, når man kommer udkørt hjem fra arbejdet.
Alle killingerne, men specielt Ewelina og Evita synes at have en vis interesse i at plaske med vand. Evita vil endda gerne sidde på armen af mig, når jeg går i brusebad, så måske hun slægter sin far på.

 

Vægtskema

4 killinger født den 13. januar 2008
Dag Evita Emilia Ewelina Flinta Elvis Presley
Fødselsvægt 104 108 116 126
1. dag 122 106 126 122
2. dag 128 118 144 128
3. dag 148 132 164 144
4. dag 160 148 180 162
5. dag 182 160 200 182
6. dag 192 168 206 202
1 uge 218 186 236 228
11. dag 266 244 300 300
2 uger 304 284 346 346
19.dag 374 352 386 440
3 uger 394 374 422 460
8 uger 970 960 1070 1080
13 uger 1530 1650

 

Klik her for at komme til toppen af siden