Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Killinger » D-kuld

Tyrkisk Van D-kuld

Onsdag den 8. august 2007 fødte Malou (Soyadi's Anamur) sit tredje kuld killinger. Vi var på forhånd advaret om den forestående fødsel, da Malou altid kræver 100 % opmærksomhed i 2 dage før sin fødsel. Derfor har vi måtte være sammen med hende i døgnets 24 timer inden den store dag oprandt.
Desværre fødte Malou ikke på min "barselsvagt", så denne gang var det Mads som måtte lege jordmoder helt alene, da jeg havde vagt på sygehuset. Mads og Malou klarede den lange fødsel med 6 killinger rigtig godt.

Malou føder sit tredje kuld

Den første killing en rød/hvid han med en spinkel hvid midterskilling blev født kl. 15.46 i Mads seng. Derefter holdte hun en pause, hvorefter hun kl. 16.40 fødte en blå-tortie pige i sin fødekasse. En time efter kl. 17.44 fødte Malou sin tredje killing, som er en tortie pige med kraftig farvemarkering i hovedet. Hendes midterskilling er desværre ikke hvid, men derimod rød. Hun har et utrolig charmerende look, og blev hurtigt Mads' kæledække.
Efter en lille pause var Malou igen klar til at fortsætte. Kl. 20.06 fødte hun igen en rød/hvid han med meget lovende aftegninger, og han blev hurtigt døbt "hurtigløberen" af Mads.
Den næstsidste killing var en tortie pige med kun en hovedmarkering blev født kl. 20.44. Desværre fandt vi hende død dagen efter, og vi tror, At Malou har ligget den ihjel. Den sidste sidste killing blev født kl. 21.10. Dette var igen en tortie pige med lovende aftegninger.

På trods af det store kuld med 6 killinger har Malou endnu engang præsteret at føde store killinger. Den mindste havde en fødselsvægt på 84 g, mens den største vejede 118 g. ved fødslen. Dette er ret godt gået i betragtning af hvor mange killinger Malou har båret rundt på inde i sig, men Malou har også altid været kendt for en kat, som lavede kæmpekillinger.

 

 

5 Killinger født den 8. august 2007
Mor: Soyadi's Anamur (TUV d 62)
Far: SC - Little Tim Van Kedi vom Glasbach (TUV a 62)
D-killinger

Navn:    Safkan Kedi's Dash
Køn:      Han
Farve:   Rød/hvid - amber øjne (TUV d 62)
Status:  Solgt

 

Navn:    Safkan Kedi's Dina
køn:       Hun
Farve:   Torbie - amber øjne (TUV g 62)
Status:  Solgt

 

D-killinger

Navn:    Safkan Kedi's Darling
Køn:      Hun
Farve:   Tortie - amber øjne (TUV f 62)
Status:  Solgt

 

Navn:    Safkan Kedi's Dilian
Køn:      Han
Farve:   Rød/hvid - amber øjne (TUV d 62)
Status:  Solgt

 

Navn:   Safkan Kedi's Diana
Køn:     Hun
Farve:  Tortie - amber øjne (TUV f 62)
Status: Solgt

 

Her kan du se H-kuldets stamtavle stamtavle

 

 

Safkan Kedi's Dash (Findus)
Rød/hvid Han - Solgt
Killing 2 uger gammel Killing 3 uger gammel Safkan Kedi's Dash
Killing 1 - Rød/hvid han
2 uger gammel
 
Killing 1 - Rød/hvid han
3 uger gammel
 
Killing 1 - Rød/hvid han
5 uger gammel
 

 

Safkan Kedi's Dina (Dobby)
Tortie Dilute (blåtortie) Hun - Solgt
Killing 3 uger gammel Tyrkisk van killing Tyrkisk Van killing
Killing 2 - Blå tortie hun
3 uger gammel
 
Killing 2 - Blå tortie hun
4 uger gammel
 
Killing 2 - Blå tortie hun
5 uger gammel
 

 

Safkan Kedi's Darling
Tortie Hun - Solgt
Van Killing 3 uger gammel
Killing 3 - Tortie hun
3 uger gammel
 
Killing 3 - Tortie hun
5 uger gammel
 
Killing 3 - Tortie hun
10 uger gammel
 

 

Safkan Kedi's Dilian (Marius)
Rød/hvid Han - Solgt
Tyrkisk Van killing 3 uger gammel Tyrkisk Van
Killing 4 - Rød/hvid han
3 uger gammel
 
Killing 4 - Rød/hvid han
5 uger gammel
 
Killing 4 - Rød/hvid han
8 uger gammel
 

 

Safkan Kedi's Diana
Tortie Hun - Solgt
Tyrkisk Van killing Killing 5 Safkan Kedi's Diana
Killing 5 - Tortie Hun
3 uger gammel
 
Killing 5 - Tortie Hun
5 uger gammel
 
Killing 5 - Tortie Hun
9 uger gammel
 

 

Den første uge

D-kuldets første dag

Det blev 6 meget store killinger. De seks killinger vejer fra 84g til 118g., hvilket er meget, når man tænker på hvor mange killinger Malou har haft i sig. Normalt siger man, at en killing vil veje 60-80 g ved fødslen. Alt under 60g. betragtes som kritisk, og alt over 80g. ses som positivt, hvis hunkatten vel og mærke kan føde dem.
Desværre døde den ene killing allerede på førstedagen. Vi tror at Malou har ligget den ihjel.
Kattekillinger er født døve og blinde, og den første uge vil de fortsætte med at være både døve og blinde, mens de vil bruge tiden på at vokse sig større og stærke. Dette har også været tilfældet i denne uge. Killingerne har taget ca. 100 gram på i deres første uge, og vi kan ved den ene hankilling så småt ane en lille øjensprække.

 

Killinger 1 uge gammel

D-killinger 1 uge gamle

Nu er killingerne kommet godt igennem den første tid, og de er nu meget mere vågne end tidligere. De har alle i denne uge fået øjne. De tager alle pænt på i vægt, og er så småt begyndt at bevæge sig lidt rundt. De er dog meget usikre på benene, men kan så småt løfte maven op, mens de forsøger at gå.

 

Killinger 2 uger gamle

I løbet af denne uge har killingerne fået store og klare øjne. De er alle meget mere aktive, og bevæger sig en del rundt. De er dog stadig ikke helt sikre på benene, men forsøger ihærdigt at udforske verdenen, som stadig kun består af den store kattehule.
Killingerne er begyndt at få lidt kvalitetstid sammen med deres far Tim, som også denne gang nyder at passe og pleje sine børn.
De er så småt begyndt at få ørerne op og stå, men de vil stadig være døve en uges tid endnu.

 

Killinger 3 uger gamle

Nu er killingerne så blevet 3 uger gamle, og de er for alvor begyndt at se nuttede ud. Killingerne sover ofte hos os om natten, hvis ellers deres mor synes det er i orden. Hun er stadig beskyttende overfor de små, men lader gerne deres far overtage pasningen, mens hun er ude og spise eller trække frisk luft. Deres far Tim nyder jobbet så meget, at han ikke altid synes det er sjovt at overlade pladsen til deres mor, når hun kommer tilbage igen. Heldigvis kan Malou miave så killingerne finder over til hende, da hun har nogle ret gode maddepoter. Denne opgave kan Tim ikke rigtig klare, selvom han lader de små forsøge at die hos ham.
Vi tror killingerne er begyndt at få deres hørelse, da de så småt reagerer på vores stemmer. Når vi kalder på dem, så kommer de frem og vil snakkes med. De er bare så utrolig nuttede i denne alder.

 

Killinger 4 uger gamle

Killingerne er nu meget aktive, og udforsker gerne sine omgivelser. Derfor har vi måtte flytte dem ud af børneværelset, og ind i soveværelset, da killinger og lego ikke er en god kombination.
De er så småt begyndt at bruge kattebakken. Det er killing nr. 3, som er først ude med renligheden, men indtil videre bliver der kun tisset i bakken. Killingerne spiser endnu ikke rigtig kattemad, så det bliver ikke til det helt store endnu.

Vores blå-tortie pige (nr. 2) har fundet ud af, hvordan man bestiger vores killinge kradsetræ, og hun er utrolig stolt, når hun når toppen.
Killingerne er stærkt knyttet til hinaden og deres forældre. De bruger meget tid sammen med både deres mor og far, som er pragtfulde forældre, og nyder deres tid som forældre.

 

Killinger 5 uger gamle

Nu er killingerne blevet 5 uger gamle, og de er alle begyndt at spise kattemaden. Killingerne dier stadig ofte hos deres mor, men har altså også fået interesse for foderet. De er begyndt at drikke fra vandskålen, hvilket ikke altid er helt let, da de ofte kommer ud for at stikke snuden under vandkanten. Det er også svært at ramme det præcise sted, når man nu skal drikke vand med sådan en lille tunge.

Killingerne 5 uger gamle

Killingerne render nu frit rundt i hele huset, når vi er hjemme. De synes det er sjovt at komme ud i køkkenet og stuen, og nyder at bestige vores kradsetræer. Vi glæder os til de bliver så store at de forstår at skelne mellem vores bare ben og cowboybukser. Det er nemlig ikke så sjovt, når vi har en killing som forsøger at bestige et bart ben.
Ind imellem synes mor Malou, at det er lidt for meget, og hun kan stadig med hendes helt specielle kaldemåde lokke killingerne ind i soveværelset til en hyggetår bryst.
Killingerne leger også meget mere, og de er så småt ved at begynde at træne deres jagtinstinkt ved at angribe små mus o.l.

 

Killinger 6 uger gamle

Nu er killingerne 6 uger gamle, og halvvejs i deres tid hos os. De meget fremme og interesseret i vores dagligdag, hvor de forsøger at være med i alting. Deres mor har vænnet sig til at de er meget ude i stuen, og hun hygger sig med at give bryst i vores store kradsetræ, mens de andre katte sidder og lurer.
Killingerne har fået smag for hamburgryg og kyllingepålæg, hvilket de spiser med stor velbehag. Det er ganske sjovt at fodre dem med lækkerier, da de bliver helt vilde for at komme til maden. Bagefter vil de så gerne sutte mine fingre i meget lang tid, da de sikkert stadig lugter lidt af deres "mad".

 

Killinger 7 uger gamle

I denne uge har vi søgt om stamtavler. Derfor har vi måtte tage stilling til killingernes endelige navne. Det har været en smule svært, da vi havde flere emner op til overvejelse. Enden blev at vi valgte at hele D-kuldet skulle begynde med bogstavet D. Dermed får kuldet følgende navne på stamtavlen: Dash, Dina, Darling, Dilian og Diana.
Vi håber, at Felis Danica har fået en mere acceptabel ventetid på stamtavler således de kan nå at komme med killingerne, når de flytter hjemmefra om en måneds tid.
Killingerne har haft barnepige på i denne weekend, da vi var på en katteudstilling i Tjekkiet med vores voksne "drenge". Min mor nød rigtig killingerne imens, og de virkede også til hurtigt at lære hvordan man narrede lidt flere godbidder ud af hende. Så det har sikkert været en god oplevelse for alle parter.

 

Killinger 8 uger gamle

Nu er killingerne så blevet 8 uger gamle, og i denne uge har de alle 5 været med deres mor en tur til dyrlægen. Besøget gik godt, selvom Malou var noget ked af at køre bil, og hendes uro smittede selvfølgelig af på killingerne.
Vi fik meget ros for killingerne, og specielt for deres gode temperament. Selve sundhedstjekket forløb som det skulle, og der var intet at bemærke hos killingerne, så vi har god grund til at være stolte af kuldet.
De to tortie piger Darling og Diana synes dog ikke det var særlig spændende, at blive vaccineret. De pev en smule, da dyrlægen gav dem det lille prik, som heldigvis hurtig var overstået igen. Om aftenen var alle killinger godt trætte ovenpå deres livs første køretur og dyrlægebesøg, så vi havde en dejlig rolig aften.

 

Killinger 9 uger gamle

Safkan Kedi's Diana

Killingerne er efterhånden blevet rigtig store, og de er alle utrolig legesyge. De dier stadig hos deres mor med jævne mellemrum, hygger med deres far, men er også begyndt at lege en del med deres halvbror Pierre, som dog er lidt for voldsom i sin leg med killingerne. Især Dina og Pierre leger meget sammen, men ind imellem bliver det for meget for hende, og hun må kalde på hjælp fra sin mor eller far, som straks kommer ilende.
I denne uge har lille Diana haft et uheld, hvor hun kom til at hoppe i en spand fyldt med vand under vores rengøring. Hun blev plaskvåd, og synes bestemt ikke om hændelsen. Heldigvis var hendes far hurtig klar til at hjælpe hende med at blive tør igen.

 

Killinger 10 uger gamle

Der sker ikke så meget nyt i killingernes liv på nuværende tidspunkt. De har alle fået klippet deres klør, men ikke alle var lige begejstret for dette. Dash var dog den killing som tog det pænest, hvorimod Diana bestemt ikke brød sig om det.
Vi kan mærke at Dina, som skal hedde Dobby - opkaldt efter alfen i Harry Potter bøgerne adlyder sit navn. De andre er vi endnu ikke sikre på, hvorvidt de har fundet ud af hvad de hedder, men det kommer nok.
Dina er en rigtig putte-mis, som altid sover under min dyne. Dilian vil også gerne ned under dynen om natten, men han får det hurtigt for varmt, og smutter op på min hovedpude til sin bror Dash. Darling og Diana foretrækker at ligge hos Mads om natten. Det er efterhånden ved at være svært at have alle de katte i sengen. Vores 10 katte fylder vel rigeligt, så vi er begyndt at se frem til tiden, hvor de første killinger flytter hjemmefra, selvom det selvfølgelig bliver lidt vemodigt at sige farvel til dem.

 

Killinger 11 uger gamle

Nu er der rigtig gang i alle killingerne. De morer sig med at jagte vores ben, og vil meget gerne kravle op ad buksebenene, når vi klæder os på om morgenen. Det er ikke altid lige let, når man samtidig har lidt travlt med at komme på arbejde til tiden.
Killingerne prøver grænser af både hos hinanden og hos de voksne katte. De elsker når en af de voksne vil lege med dem, og imiterer gerne de voksne katte. Specielt deres far Tim, som hele tiden har taget sig utrolig meget af dem. De kigger med stor misundelse på ham, når han sidder i vindueskarmen og kigger ned på dem i sengen. De forsøger ihærdigt at komme op til ham, men indtil videre er det kun lykkedes for Darling at springe så højt. Hun var til gengæld også rigtig stolt over sin bedrift, og da brormand Dash ville gøre forsøget efter, faldt han tumpet ned på gulvet, hvorefter resten af kuldet mistede interessen for at komme op i vindueskarmen.
Alle killinger er utrolig aktive, men de søger stadig hen til deres mor, når de bliver trætte eller får lyst til en hygge-tår. Malou er stadig meget glad for sine børn, og passer og plejer dem så godt hun kan. Hvis en killing piver eller er ked af det, så er Malou der straks til at trøste den.

 

Killinger 12 uger gamle

Tyrkisk Van killinger

Så har killingerne netop været til deres sidste dyrlægetjek, hvor alt gik som det skulle. Der er en forskel i vægten på 600 g fra den største til den mindste killing, men det var ikke noget dyrlægen bekymrede sig om. De var alle sunde og raske, og alt var som det burde være hos killingerne.
De er nu klar til at flytte ind hos deres nye familier, og vi er meget spændte på, hvordan det kommer til at gå dem.
Dash er nu den største killing, men det er også forventet, da han er en hankat. Dash er en rigtig nysgerrig frækkert med en god appetit, som sikrer ham førstepladsen ved foderskålen. Han er meget legesyg, og det virker til, at han har interesse for at lege med vand. Han kan i hvert fald ikke stå for en løbende vandhane uden den skal angribes. Han elsker når der er nogen som gider lege med ham, så vi er glade for han kommer til at bo hos en børnefamilie.
Dina er nok vores mest kælne, men også mest belastende killing. Hun elsker at putte tæt, og kan slet ikke stå for en dyne eller et tæppe. Når hun ser sådan et, så skal hun straks ned under det. Det kan være meget hyggeligt, men problemet er bare, at en lille killing ikke altid er træt. Derfor begynder hun ofte at lege under dynen, hvilket egentlig er meget sødt, hvis ikke lige det var fordi man havde forestillet sig, at det var sengetid!
Dina er kendt for at være en kat med gang i, så det passer vist meget godt, at hun kommer hen til en familie, som i sit arbejde er vant til at tackle dampbørn.
Darling har været Mads' øjesten. Selvom hun ikke har de typiske van-aftegninger, så har hun bestemt van-udtrykket. Hun kan få det der helt specielle glimt i øjet, når hun gerne vil lege. Hun kan også være lidt af en frækkert. Fx har hun flere gange sprunget ind i køleskabet! Jeg tror ikke hendes nye familie vil sætte pris på den opførsel, men hun skal nok få sat sin nye familie og sin halvbror på plads. Darlings ynglingslegetøj er helt afgjort fjer, som hun helt sikkert mener er hendes private ejendom.
Dilian er vores yndige hankilling. Han er utrolig smuk med sit skønne ansigtsudtryk og sine symmetriske eye-liner i øjenkrogene. Dilian er også en kat, som nyder at putte om natten. Han kan dog ikke holde varmen ud i længere tid af gangen, og søger derfor ofte op på min hovedpude om natten. Han vil gerne lege, men er lidt mere tilbageholdende i forhold til sine større søskende. Så han er en kat, som bare gerne vil nusses med. Vi håber på at se Dilian på udstillinger herhjemme.
Kuldets sidste killing er Diana, som også er en mindre killing. Men derfor vil hun nu alligevel gerne lege med de store katte, og hun holder sig bestemt ikke tilbage i selv den vildeste leg. Diana er også lidt af en frækkert som synes alt legetøj og ikke-legetøj er spændende. Hun er straks på pletten, hvis der bliver serveret godbidder, og tier ikke stille igen før alt maden er fordelt rundt.
Diana er rent faktisk den første killing, som vi har solgt på en udstilling. Og dette var vel og mærke ikke en dansk udstilling, men en jubilæumsudstilling i Hamburg. Diana skal bo i Berlin-området, hvor hun sandsynligvis vil komme til at indgå i avl.

 

Vægtskema

 

5 killinger født den 8. august 2007
Dag Dash Dina Darling Dilian Diana
Fødselsvægt 114 118 106 88 84
1. dag 120 124 110 86 90
2. dag 138 146 130 106 100
3. dag 156 164 148 120 114
4. dag 166 170 156 128 122
5. dag 184 184 170 142 142
6. dag 194 198 184 164 158
1 uge 206 218 200 176 170
9. dag 236 250 226 196 188
12. dag 272 284 256 228 216
2 uger 298 308 280 244 238
3 uger 388 422 374 322 326
4 uger 470 530 470 390 414
8 uger 1000 1100 950 880 800
12 uger 1750 1680 1300 1200 1140

 

Klik her for at komme til toppen af siden