Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Killinger » F-kuld

Tyrkisk Van F-kuld

Lørdag den 21. juni gik vandet hos Victoria, og hun gjorde sig til at føde sine børn. Desværre kom der aldrig nogle veer, og da det ikke er unormalt, at vandet går nogle dage før fødsel, var vi ikke særlig bekymrede, for Victoria havde det fint. Mandag morgen valgte vi alligevel at søge dyrlæge, som ikke kunne mærke nogle killinger i fødselskanalen. Der blev så taget røntgen billeder og ultralydskanning, hvor vi så 4 velskabte killinger med god hjertelyd. Dyrlægen foreslog kejsersnit, da den ene killing ikke lå helt optimalt i Victoria. Mens killingerne kom til verden ventede jeg uroligt udenfor, så jeg kunne være der så snart operationen var overstået. De 4 killinger var kommet til verden i live, men pga. narkose var de meget sløve.
Jeg fik killingerne med hjem, og da jeg nåede hjem, var den ene dreng død. Han havde også været svær at få i gang efter kejsersnittet, så det havde jeg lidt forventet. Victoria selv var meget ør ovenpå narkosen, og kunne ikke rigtig finde sig selv. Derfor kunne hun ikke magte at tage sig af killingerne, som var meget kolde. Jeg fik fat i varmepuden og lagde dem under min dyne, mens jeg masserede dem, som en kattemor gør når hun slikker sine små killinger. Efter et par timer, gav den anden dreng op, og mistede livet. De sidste to killinger var piger, som stadig fightede for livet, men uden en mors omsorg eller mad at spise. Vi var naturlig nok meget nervøse for situationen, og lukkede killingernes far Tim ind til sine børn, hvor han så kunne tage del i selve pasningen af de små, mens Victoria stadig var helt ør efter narkosen. Tim vaskede sin børn en smule og ville derefter hellere tage sig af Victoria, hvorefter vi så satte ham ud i stuen igen.
Hen ved 4-tiden om morgen blev Victoria efterhånden så frisk, at hun kunne tage sig af sine børn, som hun ikke selv mente hun havde født. Hun havde alle moderinstinkterne i orden, og var meget interesseret i de små. De fik lov at die hos hende, og med lidt hjælp fik vi gang i killingernes sutterefleks, som jo ikke havde været der tidligere pga. den narkose de havde modtaget, mens de stadig lå inde i Victoria. Alt begyndte at se lysere ud, og killingerne så ud til at trives. Vi valgte ikke at veje dem ved fødslen, da de i forvejen var kolde, og havde sit at kæmpe med. Derfor blev de først vejet efter det første døgn, hvor de dårligt havde fået mad og drikke. Men deres vægt var rigtig flot trods den hårde begyndelse på livet.
De vejede begge 96 gram, hvilket er større end normal fødselsvægt hos denne race. De næste par dage gik fint, og nu er Victoria og de to store piger ikke længere mærket af den kedelige oplevelse, som kejsersnittet indebar for dem alle.

 

2 Killinger født den 23. juni 2008
Mor: Safkan Kedi's Victoria (TUV f 63)
Far: SC - Little Tim Van Kedi vom Glasbach (TUV a 62)
tyrkisk van f-kuld

Navn:    Safkan Kedi's Fighting Frida
Køn:      Hun
Farve:   Tortie - amber øjne (TUV f 62)
Status:  Solgt

 

Navn:    Safkan Kedi's Freja the Fighter
køn:       Hun
Farve:   Tortie - odd-eyed (TUV f 63)
Status:  Solgt

 

 

Safkan Kedi's Fighting Frida
Tortie hun - Solgt
Safkan Kedi's Fighting Frida

 

Frida 7 uger Frida
Fighting Frida
 3  uger gammel
 
Fighting Frida
7 uger gammel
 
Fighting Frida
3 måneder gammel
 

 

Safkan Kedi's Freja the Fighter
Tortie hun - Solgt
 

Freja the Fighter 1 uge gammel

Freja Freja som voksen vinder BOX i Tjekkiet
Freja the Fighter
1 uge gammel
 
Freja the Fighter
7 uger gammel
 
Freja the Fighter
10 mdr. gammel

 

Killingernes første uge

Killingerne havde ikke en let vej til livet det første døgn pga. et kejsersnit. Desværre måtte de to drenge opgive kampen for livet kort efter fødslen, men de to piger kæmpede hårdt, og overvandt kulden og sulten i det første døgn, hvorefter de har haft stor mulighed for at tage revange, og spise sig mætte hver eneste dag.
Vi fik ikke vejet killingerne ved fødslen, fordi der var så meget andet at holde styr på, og vi ville ikke udsætte dem for yderligere kulde ved at sætte dem på vægten. På deres dag 1 vejede de begge 96 gram, hvilket er en flot vægt, når man tænker på de vilkår, de har haft det første døgn. Normalt siger man at en fødselsvægt på under 60g. betragtes som kritisk, og alt over 80g. ses som positivt, hvis hunkatten vel og mærke kan føde dem. Så killingerne har haft lidt sul på kroppen, da de blev født, og det kan have været med til at klare det hårde døgn uden mad, som de måtte igennem pga. den hårde fødsel.
Killingerne vil bruge den første tid til at vokse sig store og stærke. Deres mor Victoria er rigtig god til at passe på dem, og det er en fornøjelse at se en kattemor være så stolt af sine killinger. Victoria har selvfølgelig alverdens fødekasser og kattehuler til rådighed, men hun foretrækker at ligge inde i Mads strømpeskuffe. Mads siger det ikke gør noget, da han godt kunne bo i en kuffert, hvis det kan gøre Victoria glad. Så indtil videre ligger killingerne i vores tøjskab.

 

Killinger 1 uge gamle

Så er killingerne blevet en uge gamle og det går rigtig fint med dem. De har begge nået en tilpas god vægt i løbet af den første uge, så de træder veludrustet ind i deres 2. uge, hvor de alle gerne skulle få øjne.
Victoria passer stadig godt på sine killinger, men hun er så småt begyndt gerne at ville en tur ud til de andre voksne katte ind imellem.
Så snart hun stikker hovedet ud fra soveværelset står vores avlshan Tim parat. Han vil så gerne ind til sine børn, og ikke mindst forsøge at bestige Victoria endnu engang. Denne gang vil vi dog være meget mere opmærksomme på de to listige katte, som snød os med dette kuld, som bestemt ikke havde været planlagt fra vores side.

 

Killinger 3 uger gamle

Safkan Kedi's Freja og Frida

Så er killingerne blevet 3 uger gamle, og er nu blevet rigtig søde at se på. Killingerne var begge 15 dage gamle inden de fik deres øjne, hvilket er meget sent for kattekillinger, men vi tror deres sene udvikling skyldes, at kuldet kun er på 2 killinger, så de har ikke skulle kæmpe med mange andre søskende om at komme til maden. De har bare kunne spise sig tykke hele tiden, hvilket de bestemt også har gjort. Lige før killingerne blev 3 uger gamle begyndte deres ører at åbne sig, og de er nu også i stand til at høre os. Det kan vi tydelig se, for så snart vi kommer ind i soveværelset forsøger de at kigge frem fra deres "killinge-rede".
Victoria tager sit moderskab meget afslappet, og hun har været sammen med Malou og hendes killinger. Det lader til at Victoria misunder Malou hendes 6 børn, så det sker, at hun forsøger at stjæle en killing fra Malou. Malou synes det er vældig fint, hvis Victoria vil pleje en af hendes børn. Victoria er også meget glad for at vise hendes børn frem til killingernes far Tim. Tim har fundet sig en plads lige uden for killinge-reden, hvor han kan ligge i timevis og holde øje med Victoria og deres fælles børn. En nat tog vi den hule hvor Tim plejer at ligge i op i sengen, men den kom hurtigt ned til Victoria igen, da hun simpelthen gik op i sengen og hentede Tims hule, så den kunne stå lige ved siden af hende og killingerne. Tim har hermed fået en fast plads hos Victoria og killingerne, og sammen kan de pleje deres bedårende to piger.

 

Killinger 4 uger gamle

Så blev kuldene slået sammen til et

I starten af denne uge blev den den lille katteflok udvidet kraftigt. Vores to kuld har hidtil holdt til i hver deres værelse, men når vi har været hjemme, har døren selvfølgelig stået åben, og de to mødre har haft mulighed for at kigge ind til hinandens killinger. Victoria har flere gange været ude i kidnapningsforsøg, mens Malou har haft nok i sine 6 killinger.
Hvordan de to nybagte mødre har fundet på planen om en børnehave ved vi ikke, men pludselig da vi kom ind i soveværelset lå Victoria og Malou med deres killinger og hyggede sig i Victorias "killinge-rede". Malou havde glemt et par af hendes killinger, som jeg så lagde ind til de andre. Det hele virkede som den rene idyl, selvom vi var noget skeptiske med dele-børn. Vores skeptisk var dog ikke fair, da det faktisk var en rigtig god løsning med en killingebørnehave. Nu kunne hver mor kat fint gå en tur ud i resten af huset eller slappe af et par minuter i fred og ro, uden at bekymre sig om sine børn, da der altid var en anden mor, som tog sig godt af killingerne.
De forskellige kuld killinger kunne den første dag ikke helt finde ud af det. De ville kun spise hos deres biologiske mor, men allerede på anden dagen kunne killingerne ikke længere kende forskel på deres biologiske mor og deres reservemor. De bliver passet og plejet af både Malou og Victoria, som nok heller ikke længere selv har styr på, hvilke killinger der er deres egne.
Alt i alt har denne uge været fuld af overraskelser, og vi og vores katte er fuldt tilfredse med denne løsning med to mødre om to kuld. Tim er blevet sat en smule tilbage i forhold til hans tilstedeværelse hos killingerne, men han holder stadig et vågent øje med dem. Dog synes han ikke længere, at det med at vaske killingerne er hans job, nu hvor de har to mødre til at holde sig rene. Det kan vi jo kun give ham ret i, da de dårligt kan være flere katte samlet på et sted.

 

Killinger 5 uger gamle

Killingerne er nu fem uger gamle, og alt foregår i den skønneste idyl efter sammenlægningen af de to kuld. F-kuldet (Freja og Frida) er selvfølgelig langt de største i flokken, men G-kuldet har nu også et par store drenge mellem sig, som sagtens kan måle sig med Fridas enorme størrelse.
Det er tydeligt at se forskellen i alderen på killingernes udvikling. Freja og Frida er meget mere mobile end G-kuldet, men de forstår alligevel at lege sammen.
Vi begynder at kunne ane den individuelle personlighed hos de to piger. Frida er klart den frækkeset, hvilket passer meget godt til navnet - Frække Frida, mens Freja er lidt mere forsigtig anlagt. Det betyder dog ikke at Freja ikke kan finde på unoder, men hun er ikke helt så hyperaktiv som sin søster.
Killingerne er begyndt at spise rigtig kattemad nu, og er også begyndt at bruge deres kattebakke. Men de dier stadig meget hos deres mødre, og selvom de ofte går på opdagelse i huset, så kan de let blive væk fra de andre. Sker det så piver de op indtil der kommer en mor og henter dem. Så er alting godt igen, og de kan forsætte deres sjov og ballade.

 

Killinger 7 uger gamle

Så er killingerne 7 uger gamle og fuld af ballade. De er utrolig aktive, og leger konstant i deres vågne tid. Når de bliver trætte falder de omkuld, gerne i vores gulv-til-loft kradsetræ. Krædsetræet har været en stor succes at gå på opdagelse i, og man er særlig stolt når man når toppen af det. Frida var selvfølgelig den første af de to til at nå toppen af kradsetræet, men Freja har fulgt godt med.

 

Vægtskema

2 killinger født den 23. juni 2008
Dag Fighting Frida Freja the Fighter
Fødselsvægt ukendt ukendt
1.dag 96 96
2. dag 100 102
3. dag 116 120
1 uge 186 172

 

Klik her for at komme til toppen af siden