Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Foder

Foder til katten

De fleste opdrættere sender foder med katten, så katten får det mad den er vant til i starten. Spørg din opdrætter om der medfølger foder, hvis du er i tvivl.

Når katte skifter hjem, kan de ofte være en smule stressede den første tid. Derfor er det vigtigt, at man i de første par uger benytter samme foder, som kattene er vant til at få. Senere kan man så opblande foderet med den type, man selv ønsker at fodre med.
Det er dog vigtigt, at være opmærksom på, at det valgte foder opfylder kattens behov.
Der findes både billigt og noget lidt dyrere foder. Det lidt dyrere foder er ofte mere næringsrigt (pris og kvalitet hænger sammen), og derfor spiser katten ikke så meget af det. I længden vil det derfor være billigere at købe det lidt dyrere foder, da katten optager en større del af foderet, og derved spiser mindre. Samtidig vil man kunne  se en besparelse på kattegrus ved fodring med de lidt dyrere produkter.

Man skal være opmærksom på at godbidder ikke er mad. Store mængder godbidder kan være skadeligt for katten. Fx indeholder 5 rejer ligeså meget magnesium, som katten har behov for på en hel dag. For meget magnesium er skadeligt for katte, da de kan få urinvejsproblemer, hvis de indtager for meget magnesium. Dette er især gældende hos kastrerede hankatte, men også fertile katte bør ikke få for meget magnesium.
Ved kvalitetsfoder er magnesiumtallet tilpasset kattens behov for magnesium, hvor magnesiumstallet er under 1,0%.

Placeringen af foderskålen i hjemmet bør ikke være i nærheden af kattetoilettet, da katte ligesom mennesker ikke synes om, at side på toilettet og spise deres mad.

 

Klik her for at komme til toppen af siden