Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Killinger » G-kuld

Tyrkisk Van G-kuld

Sørdag den 29. juni fik Soyadi's Anamur, som i daglig tale kaldes Malou veer, og søgte hen i hendes fødekasse, hvor hun lå i nogle timer inden selve presseveerne kom. Malou havde gennem sin graviditet været enorm stor, så vi forventede en del killinger fra hende.
Kl. 17,25 kom den første killing til verden. Det var en cremefarvet han. Selvom Mads og jeg efterhånden har deltaget i en del killingefødsler, og har katte som altid laver store killinger, så synes vi ham her så ualmindelig stor ud. Senere på aftenen vejede vi ham, og fandt at hans fødselsvægt havde været 130gram, hvilket er en enorm vægt, når man tænker på, hvor mange killinger Malou gemte i sig.
Den næste killing blev født kl. 18.58 - Det blev til en rød/hvid dreng, som havde knap så imponerende en vægt. Nemlig "kun" 100 gram. Igen var der ca 1½ times pause indtil den tredje killing kom til verden kl. 19.38. Det var endnu en creme/hvid dreng, som også vejede over de 100g. Vi kunne se, at hun stadig havde flere killinger i sig, og den fjerde killing blev født knap en time efter. Det var endnu en dreng i farven rød/hvid, og med en vægt på 114gram.
Malou var efterhånden ved at være godt udmattet, men hun kunne stadig ikke få lov at nyde sine nye killinger, da hun slet ikke var færdig med at føde endnu. Killing nr. 5 kom til verden kl. 20.40. Endelig kom der en pige i farven tortie med en vægt på 92 gram.
Malou tog sin lille datter i munden, og gik ned under vores dyne for at hygge med hende. Hun kunne slet ikke overskue alle de killinger midt i en fødsel. Vi fik dog lokket Malou ned i sin barselskasse igen, og lagde alle killingerne ned til hende. Hun fik en times pause inden den næste killing blev født, som desværre var dødsfødt. Malou var for udmattet til at  tænke på den døde killing, og lagde sig om på ryggen med spredte ben, hvor de 5 killinger fik lov at vandre rundt på hendes stadigvæk store mave. Kl. 21.42 blev den sidste killing endelig født. Det var en blå-tortie pige på 92 gram. Malou vaskede sin lille datter, og faldt hen i en dyb søvn, mens de små suttede og hyggede sig hos sin mor.
Først et par timer senere var Malou frisk nok til at orke at gå ud og tage sig en tår at drikke, og få lidt mad. Men hun var hurtig inde hos sine kære børn igen.

Nederst på siden kan du læse om killingernes opvækst.

 

 

6 killinger født den 29. juni 2008
Mor: Soyadis Anamur (TUV d 62)
Far: GIC - Little Tim Van Kedi vom Glasbach (TUV a 62)
Safkan Kedi's
Apollon
han Creme/hvid Solgt
Safkan Kedi's
Zeus
han Rød/hvid Bor hos os
Safkan Kedi's
Dionosys
Han Creme/hvid Solgt
Safkan Kedi's
Hefaistos
Han Rød/hvid Solgt
Safkan Kedi's
Gaia
Hun Tortie Solgt
Safkan Kedi's
Hera
Hun Blå tortie Solgt

 

Her kan du se kuldets stamtavle
 

Safkan Kedi's Apollon
Creme/hvid han - Solgt
 

Tyrkisk Van Killing 1

Creme/hvid Tyrkisk Van killing Apollon vinder BEST IN SHOW to dage i træk
Safkan Kedi's Apollon
2 uger gammel
Safkan Kedi's Apollon
6 uger gammel
Safkan Kedi's Apollon
3½ måned gammel

 

Safkan Kedi's Zeus
Rød/hvid han - Bor hos os

Tyrkisk Van Killing 2
 
Rød/hvid Tyrkisk Van Killing Zeus
Safkan Kedi's Zeus
2 uger gammel
Safkan Kedi's Zeus
6 uger gammel
Safkan Kedi's Zeus
2008

 

Safkan Kedi's Dionosys
Creme/hvid han - Solgt
Tyrkisk Van killing Tyrkisk van Dionosys
Safkan Kedi's Dionosys
6 uger gammel
Safkan Kedi's Dionosys
6 uger gammel
Safkan Kedi's Dionosys
3 måneder gammel

 

Safkan Kedi's Hefaistos (Bølle)
Rød/hvid han - Solgt

Tyrkisk Van Killing

Tyrkisk Van killing
Safkan Ked's Hefaistos
6 uger gammel
Safkan Kedi's Hefaistos
6 uger gammel
Safkan Kedi's Hefaistos
3 måneder gammel

 

Safkan Kedi's Gaia
Tortie hun - Solgt

Tyrkisk Van killing 5
Tyrkisk Van killing Gaia
Safkan Kedi's Gaia
2 uger gammel
Safkan Kedi's Gaia
6 uger gammel
Safkan Kedi's Gaia
3 måneder gammel

 

Safkan Kedi's Hera
Blå Tortie hun - Solgt

Tyrkisk Van Killing 6
 
Blå tortie Tyrkisk Van Killing Hera
Safkan Kedi's Hera
2 uger gammel
Safkan Kedi's Hera
6 uger gammel
Safkan Kedi's Hera
3½ måned gammel

 

 

Killingernes opvækst:

Malou havde gennem sin graviditet været utrolig stor, og kunne til sidst nærmest ikke gå pga. den meget store mave. Så vi var godt klar over, at hun sikkert ville få en del killinger denne gang. Sådan blev det også, da hun fik 6 levende killinger, som alle har en pæn størrelse og ser ud til at trives.
Killingerne vejer alle mellem 90-130gram, hvilket er en pæn fødselsvægt. Man at en fødselsvægt på under 60g. vil betragtes som kritisk, og alt over 80g. ses som positivt, hvis hunkatten vel og mærke kan føde dem. Malou havde haft hele 7 killinger i sig, som alle har haft en god vægt. Så man må nok sige, at der har været en årsag til, at hun var så rund at se på til sidst i graviditeten
Killingerne vil bruge den første tid til at vokse sig store og stærke. Deres mor Malou er rigtig god til at passe på dem, og det er en fornøjelse at se en kattemor være så stolt af sine killinger. Malou bor på vores søns værelse med hendes killinger. Det har hun altid gerne ville, og vi lader hende selv bestemme, hvor hun ønsker at tilbringe hendes barsel henne.

 

Killinger 2 uger gamle

G Killinger 2 uger gamle

Så er killingerne blevet 2 uger gamle, og de har alle fået øjne. Killingerne er blevet særdeles aktive, men har stadig problemer med motorikken. De er så småt begyndt at kunne løfte maven, når de går, men kun i kortere tid af gangen. De har stadig meget svært ved at holde balancen, og dingler lidt fra side til side, når de forsøger at komme fremad.
Alle 6 killinger ser ud til at trives, og deres mor er meget stolt af sine børn. Malou har dog ikke noget imod, at Victoria engang imellem kommer forbi og "stjæler" en af hendes killinger. Hun accepterer også at killingernes far Tim kommer på besøg hos killingerne. Tim deltager gerne i vask og pleje af killingerne, men han er ikke en kat som deler sol og vind lige, da han klart foretrækker Victoria og hendes killinger. Det er noget vi har grinet lidt af, da Tim altid har været helt "forelsket" i Victoria. Malou har heldigvis ikke noget imod at være alene med sine børn, men hun nyder også når hende og børnene kommer med ind i sengen, og vi er sammen med Victorias killinger.

 

 

Klik her for at komme til toppen af siden