Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Kaj Munks Vej 1
9000 Aalborg
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Special events » Celje 2009

Celje, Slovenien 2009

Her kan du læse om vores pragtfulde tur til Slovenien med kattene Pierre og Zeus.

 

Turen til Celje

Den lange tur til Celje i Slovenien gik fint. Vi ankom til hotellet fredag middag, og var selvfølgelig godt trætte efter den meget lange køretur. Kattene var trætte, men havde også stor behov for at undersøge det nye hotelværelse og strække ben i almindelighed.
Vi fandt et sted i den indre by, hvor vi fik lidt at spise og ellers gik vi tidligt i seng så vi kunne være friske til næste morgens udstilling i det fremmede land.

 

Lørdagens katteudstilling i Celje, Slovenien.

Pierre BIS og DSM 2009 Celje

Vi kom tidligt lørdag morgen til udstillingen og fik tjekket ind. Burene på udstillingen var af høj kvalitet, og på størrelse med de tyske udstillingsbure. Så vores udstillingsudstyr passede fint til forholdende, og vi fik hurtigt pyntet op og sat Pierre og Zeus ind i hver deres bur.
Det var en god udstilling, på den måde at der var opsat sedler med dommernes tildelte katte, og det fremgik hvor mange katte i hver race samt emskode de forskellige dommere skulle have. Så vi kunne hurtigt se lidt om hvad tid på dagen vi skulle op til de to dommere.
Først var det Zeus som skulle op til dommren Voehringer, som synes godt om Zeus, og gav ham hans GAGCIB certifikat, men han valgte desværre at nominere en anden kat end lille Zeus. Derefter skulle Pierre op til den franske dommer Jannick Renault. Vi havde aldrig set hende før, og var naturligvis lidt spændte på hvad hun ville sige til Pierre. Hun var først lidt bange, da hun sagde at tyrkisk van katte jo normalt var meget agressive, men hun var utrolig positiv overrasket over Pierre, og sagde, at hun aldrig havde set en så sød Van kat før. Vi var som altid meget stolte, men også kede af det meget kedelige ry vores race har rundt omkring. Renault valgte helt uden tøven at nominere Pierre ved nominationsrunden, og vi skulle så have ham op på scenen senere på dagen.
I ventetiden mens dommerne spiste frokost kom klubformanden hen til os og ønskede os hjertelig velkommen. Hun var selv ejer af danske orientaler katte, og var meget glad for at vi ville komme så langt for at udstille i hendes klub. Også udstillingssekretæren var henne ved os for at sige pænt goddag. Så vi følte os bestemt meget velkomne i den slovenske klub i Celje. Vi havde også en del samtaler med nogle Østrigske og Italienske udstillere, og det var ganske sjovt at tale med nogle fra den del af Europa.
Da sceneshowet gik i gang var vi naturligvis godt spændte. Pierre har jo en del Best in Show bag sig. Faktisk hele 13 stk + 2 Best opposite sex. Pga. 2 års reglen mellem det første og det tiende BIS så havde Pierre endnu ikke opnået FIFe titlen DSM, som kræver mindst 10 BIS på mere end to år. Hvis han fik sit BIS denne gang var der gået mere end to år fra det første han havde, og så ville Pierre være den første Tyrkisk van kat i FIFe med den meget eftertragtede titel. Så det var naturligt at vi krydsede fingre og håbede inderligt på et BIS denne gang. Vi kunne se at dommerne talte meget om Pierre, og der var dommerelever som var henne og se meget nøje på Pierre som stod fint på et bord og snakkede med dommerne, og gav et par af dem knusere.
Vi kunne næsten ikke vente på resultatet, og det vidste sig til alt held at Pierre vandt som bedste hankastrat, og han vandt så igen over bedste hunkastrat, og fik dermed sit 14. Best In Show, og dermed den meget fine titel DSM i FIFe. Vi var rigtig glade og Pierre fik mange knus og kram. Dommeren Renault gik endda hen til mig og gav mig et stort knus, mens hun lykkeønskede os. Det betød meget for os, at også dommerne var så glade for en tyrkisk van som vinder BIS.

 

Søndagens udstilling i Celje

Pierre nu DSM

Om søndagen kom vi til udstillingen lidt senere, da vi ikke skulle pynte bure inden bedømmelserne begyndte. Denne gang skulle Pierre op til dommeren Satu Haimalainen og Zeus skulle op til Vanda Marija Godek. Pierre skulle først op, og den finske dommer Satu var meget imponeret over Pierre med hans gode temperament, og hun valgte også at nominere ham. Zeus skulle op til den slovenske dommer Godek, som sagde at Zeus var den bedst typede tyrkiske van kat hun nogensinde havde set, og at hun også synes han var bedre end Pierre. Godek valgte at nominere Zeus, så i dag var det begge katte, som skulle deltage i sceneshowet.
Her vandt Pierre endnu et BIS med stor klapsalve fra publikum, mens Zeus desværre måtte se sig slået af en imponerende maine coon.
Vi forlod udstillingen i Celje med stor tilfredshed. Vi havde fået en kat nomineret, og Pierre har opnået DSM titlen som første van i FIFe, så man kan sige at vi i hvert fald fik vist vores tyrkiske van katte frem hernede i central europa, og endda til dommere, som vi normalt ikke ser på udstillingerne.

 

Dagene derpå

De følgende dage brugte vi på at se os lidt omkring i Slovenien, når nu vi var hernede. Det er et dejligt lille gæstfrit land, som sikkert sagtens kunne anbefaldes til en sommerferie engang. Om onsdagen valgte vi dog at køre Nordøst på for at komme til Budapest, hvor vi skulle møde vores ungarske venner fra sidste år.

EP-Safkan Kedis Pierre Curie (DSM) Pierre i Celje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik her for at komme til toppen af siden